Mijn boek Vaar wel

Ruim twee jaar werd de jonge scheepswerktuigkundige Bert Botzen in 1963 uitgezonden naar het verre vaargebied van twee bijzondere rederijen. Zij hadden hun wortels in voormalig Nederlands-Indië. Bert schreef er een avontuurlijk boek over dat is verschenen bij uitgeverij Boekscout. Hij geeft een boeiende inkijk in het persoonlijke leven van een jonge zeeman: aan boord, het vertier in de havens en de delicate omgang met de Chinese bemanning.

Bert Botzen, geboren in 1943, groeide op in ‘s-Heerenberg. Hij wilde buiten het grensplaatsje in de Achterhoek de wijde wereld ontdekken en ging naar zee. Nu, jaren later, blikt hij terug op zijn leven als scheepswerktuigkundige bij de Koninklijke Paketvaart-Maatschappij en de Koninklijke Java-China-Paketvaart Lijnen. Deze openhartige reisroman is gebaseerd op zijn zeemansleven. Hij neemt de lezer mee naar een voor velen onbekende wereld.

Het motorschip Van Neck, waarop hij zijn avontuurlijke loopbaan begon, was exemplarisch voor de Paketvaart. Het schip had twee zusterschepen, Van Cloon en Van Noort. Zij werden op Nederlandse scheepswerven gebouwd maar keerden nooit meer in Nederland terug.

Theme: Overlay by Kaira